. Ma Villő napja van.
Stadler Józsefet újra elítélték
2011-05-16 10:06:04
Stadler Józsefet újra elítélték

Stadler Józsefet újra elítélték

Adócsalásért állt újra bíróság elé Stadler József és két társa, a per februárban kezdődött Kecskeméten. A vádirat szerint ruhaboltjába az áru egy részét számla nélkül szerezte be, illetve fiktív számlákat fogadott be a vállalkozása, hogy így bújjon ki az áfa megfizetése alól. Stadler József azt mondta, hogy ártatlannak tartja magát.


Hétfőn megszületett a döntés: Stadler József akasztói vállalkozót visszaesőként, folytatólagosan elkövetett adócsalás, folytatólagosan elkövetett csalás, közokirat-hamisítás, valamint magánokirat-hamisítás miatt ítélte 4 év 10 hónap letöltendő börtönbüntetésre valamint 67 millió forintos vagyonelkobzásra ítélte első fokon a Bács-Kiskun Megyei Bírósága. A bíróság K. Ádám másodrendű és Gy. György harmadrendű vádlottat 120-120 ezer forint pénzbüntetésre ítélte.


Stadler József ellen először 1997-ben emeltek vádat, mert 1993-94-ben több milliárd forint kárt okozott az államnak: fiktív számlákkal, jogtalan áfa-visszaigénylésekkel. A Bács-Kiskun Megyei Bíróság 1998-ban 9 évi börtönre ítélte és előzetesbe került. Tizennégy hónapot ült, majd 1999-ben a Legfelsőbb Bíróság határozata után szabadlábra került és új eljárás indult ellene. A megismételt tárgyaláson a bűnösségét ismét kimondták: 5 év 6 hónapot kapott. De ez lecsökkent másodfokon 4 és fél évre, amelyből 2005-ben kedvezménnyel szabadult.

További híreink
„Öntsünk TISZ(t)A vizet a pohárba” – Magyar Péter reagált az ATV nyilatkozatára
Magyar Péter, a TISZA párt alelnöke hétfőn este Rónai Egon – általa – provokatívnak vélt interjúkezdetére radikálisan reagált és kb. két perc elteltével élő adásban kisét...
2024-06-11 18:06:00, Hírek, Fókuszban Bővebben
A Magyar Péter jelenségről
Magyar Péter berobbanása a hazai közéletbe alaposan felkavarta a politikai értelemben vett állóvizet. Sokan és sokféleképpen értelmezték eddig ezt a hazai viszonylatban s...
2024-06-04 15:41:53, Hírek, Fókuszban Bővebben
A bántalmazott nép és a kritikát nem tűrő remény
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei legyenek – Perintfalvi Rita FB-jegyzete.
2024-04-21 10:22:49, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Szentkirályi Alexandra, a Fidesz főpolgármester-jelöltje pénteken bejelentette, hogy visszalép Vitézy Dávid ja...
Bővebben >>