. Ma Márk napja van.
Jön az útadó?
2012-01-30 18:34:13
Jön az útadó?

Jön az útadó?

A méregdrága benzinárak mellett a budapesti autósokat újabb adóval sújtaná a kormány. A tavaly 73 milliárdos veszteséggel zárt BKV megsegítésére, 8 javaslatot tett Tarlós István. Ezek közül a legelképesztőbb javaslatot szerdai ülésén tárgyalja a kormány. 


A mintegy 600 ezer budapesti autó tulajdonost, havi 10 ezer forint-tal, húznák le útadó címén. A kalkuláció alapján, ha csak a fele fizetné be az újabb adót, és még 10 százalék letenné az autót, úgy is 32 milliárd lenne a bevétel.  A jármű tulajdonosok papíralapú matricával igazolhatnák, hogy nem potyáznak a budapesti utakon.  Az ellenőrzés a rendőrség hatásköre alá tartozna. A rokkantnyugdíjasoktól is megvonnák az utazási támogatást, így sokaknak a havi 40 ezres kis fizetésükből teljes áru bérletet kellene fizetni.

 

A Mozgáskorlátozottak Egyesületének Országos Szövetsége többek között a straosburgi emberjogi bírósághoz fordult segítségért. Mindezek bevezetését áprilisra tervezik, a BKV-nak a támogatásokon kívül 21 milliárd forintnyi bevételre van szükség, hogy elkerüljék a teljes csődöt.

További híreink
A bántalmazott nép és a kritikát nem tűrő remény
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei legyenek – Perintfalvi Rita FB-jegyzete.
2024-04-21 10:22:49, Hírek, Fókuszban Bővebben
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Fókuszban Bővebben
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Míg a kérdésén gondolkodtam, „Hogy bírod lelkileg ezt a sok valóságot a fejedben?”, ő már válaszolt is: „Ha en...
Bővebben >>