. Ma Ipoly napja van.
Jön az útadó?
2012-01-30 18:34:13
Jön az útadó?

Jön az útadó?

A méregdrága benzinárak mellett a budapesti autósokat újabb adóval sújtaná a kormány. A tavaly 73 milliárdos veszteséggel zárt BKV megsegítésére, 8 javaslatot tett Tarlós István. Ezek közül a legelképesztőbb javaslatot szerdai ülésén tárgyalja a kormány. 


A mintegy 600 ezer budapesti autó tulajdonost, havi 10 ezer forint-tal, húznák le útadó címén. A kalkuláció alapján, ha csak a fele fizetné be az újabb adót, és még 10 százalék letenné az autót, úgy is 32 milliárd lenne a bevétel.  A jármű tulajdonosok papíralapú matricával igazolhatnák, hogy nem potyáznak a budapesti utakon.  Az ellenőrzés a rendőrség hatásköre alá tartozna. A rokkantnyugdíjasoktól is megvonnák az utazási támogatást, így sokaknak a havi 40 ezres kis fizetésükből teljes áru bérletet kellene fizetni.

 

A Mozgáskorlátozottak Egyesületének Országos Szövetsége többek között a straosburgi emberjogi bírósághoz fordult segítségért. Mindezek bevezetését áprilisra tervezik, a BKV-nak a támogatásokon kívül 21 milliárd forintnyi bevételre van szükség, hogy elkerüljék a teljes csődöt.

További híreink
Plusz 20 milliárdot kap kormánypropagandára a köztévé
Csütörtöki ülésén döntött a Költségvetési Bizottság a 2021-es költségvetéshez benyújtott utolsó körös javaslatokról, köztük arról is, hogy a megszokott 77 milliárd forint...
2020-06-26 20:27:41, Hírek, Fókuszban Bővebben
Brutálisan zuhant Orbán vagyona
Több mint tíz év után változott a miniszterelnök, Orbán Viktor fizetése - írta a Blikk a kormany.hu-ra feltöltött dokumentum alapján. E szerint a kormányfő a korábbi, bru...
2020-06-06 19:55:20, Hírek, Fókuszban Bővebben
Elég volt – távozik a kormány célkeresztjéből az idősotthon igazgatója
A hónap végétől nyugdíjazását kérte a Pesti úti Idősek Otthonának igazgatója, Skultéti József - írta meg a hvg.hu.
2020-05-22 15:50:58, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A kormány 301 milliárd forintot csoportosított át a koronavírus-járvány alatt létrehozott Gazdaságvédelmi Alap...
Bővebben >>