. Ma Elza napja van.
Jön az útadó?
2012-01-30 18:34:13
Jön az útadó?

Jön az útadó?

A méregdrága benzinárak mellett a budapesti autósokat újabb adóval sújtaná a kormány. A tavaly 73 milliárdos veszteséggel zárt BKV megsegítésére, 8 javaslatot tett Tarlós István. Ezek közül a legelképesztőbb javaslatot szerdai ülésén tárgyalja a kormány. 


A mintegy 600 ezer budapesti autó tulajdonost, havi 10 ezer forint-tal, húznák le útadó címén. A kalkuláció alapján, ha csak a fele fizetné be az újabb adót, és még 10 százalék letenné az autót, úgy is 32 milliárd lenne a bevétel.  A jármű tulajdonosok papíralapú matricával igazolhatnák, hogy nem potyáznak a budapesti utakon.  Az ellenőrzés a rendőrség hatásköre alá tartozna. A rokkantnyugdíjasoktól is megvonnák az utazási támogatást, így sokaknak a havi 40 ezres kis fizetésükből teljes áru bérletet kellene fizetni.

 

A Mozgáskorlátozottak Egyesületének Országos Szövetsége többek között a straosburgi emberjogi bírósághoz fordult segítségért. Mindezek bevezetését áprilisra tervezik, a BKV-nak a támogatásokon kívül 21 milliárd forintnyi bevételre van szükség, hogy elkerüljék a teljes csődöt.

További híreink
Orbán Viktor megkapta az Állami Barátság Érdemrend első fokozatát Kazahsztánban – meleg, elvtársi légkörben
A kitüntetést Asztanában Kaszim-Zsomart Tokajev kazah elnöktől.
2023-11-03 10:49:59, Hírek, Fókuszban Bővebben
Mesterséges intelligencia süti a kiflit Debrecenben
Magyarországon elsőként mesterséges intelligencia (MI) támogatásával fejlesztett sütőipari termékekkel jelennek meg a piacon a Hajdúsági Sütödék-csoport leánycégei - jele...
2023-11-03 10:49:57, Hírek, Fókuszban Bővebben
Iványi Gáborékat megfojtja az Orbán-kormány, de szlovén focicsapatra jut bő félmilliárd
570 millió forintot ad a kormány egy szlovén másodosztályú focicsapatnak. Az NK Nafta 1903 a futballakadémiája fejlesztésére kapja a jelentős összegű támogatást.
2023-10-15 10:32:13, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Már jó ideje végett ért a 3-as metró felújítása, amellyel egy időben a környék néhány villamos és autóbuszjára...
Bővebben >>