. Ma Emma napja van.

   FC Fabrostone - Madocsa SE 1-6 ESZI - Plakész 5-5 büntetők 2-3

2011. Paksi Strand Esték

 

A Paksi Vízmű KFT. a Paksi Strand Esték rendezvénysorozat keretében várja a különleges környezetben igényesen szórakozni vágyó fürdőzőket. Az alapvetően könnyűzenei, és humoros programsorozat júniussal indul a paksi strandon és augusztus 26-án ér véget. A rendezvénysorozat a különböző műfajok, zenei stílusok – jazz, alternatív, blues, funky, afro - felvonultatásával kínálja a szabadidő igényes eltöltésének alternatíváját.

A rendezvények száma 5 péntek éjszakai „party-nap” neves nemzetközi előadók fellépésével, illetve újdonságként az Amatőr Klub indításával további 5 pénteken amatőr előadói esttel bővül.

 

 

Július 29.  Anima Sound System

 

Magyarország elsőszámú elektronikus tánczenekara, a kárpát-medencei népzenei hagyományokat kortárszenével, hip-hop- és jungle-ritmusokkal mixelő, külföldi sztár-DJ-kkel együttdolgozó, Párizsban, Londonban és Berlinben nagy sikerrel koncertező, a Diákszigeten 40 ezer ember előtt játszó Anima. A nemzetközi áttörés 1996-97 tájékán következett be, amikor az Anima két "megaslágerrel" ejtette ámulatba Európát. Ettől kezdve állandóak a meghívások, a fesztiválszereplések. 2002-ben fellépés a World Music Expo-n, majd elkészjtik az Asian Dub Foundationnel az Enough / Elég volt! című közös dalt. 2003-ban jelenik meg az Aquanistan c. új nagylemez (amely később megkapja a Fonogram díjat "A legjobb hazai dance album" kategóriában. Anima Sound System 2001-ben a jazz és világzene, 2004-ben az elektronikus zene kategóriában nyert Fonogram díjat, 2011-ben pedig a modern pop-rock zenekarok közt jelölték.

 

Augusztus 12. KISHA (SLO)

A ljubljanai székhelyű 1996-ban alakult Kisha egy igazi multikulti zenekar. Az extravagáns kinézetű magyar-horváth származású énekesnő-szövegírő Andja Marich a frontembere a vadonatúj stílusú világzenét játszó együttesnek., de a végleges felállás további profi zenészekkel egészült ki a régió minden zegzugából: Magyarországról, Szlovéniából, Horvátországból és Olaszországból. Kisha, annyit jelent eső… A lounge / down tempó együttes zenéje és színpadi produkciója különleges, intim hangulatú, ami megérinti a kelet-európai lelket. Az énekesnő látványköltészet-jellegű magyar szövegeivel visszanyúl a gyökereihez. A saját szerzemények mellett kedvenc költője, Ady Endre és a magyar népdalok egyszerű, mégis elementáris erejű világából is merít.

Augusztus 26. ERŐSPISTA avagy a magyar chili

Hivatalosan 2004. nov.13. a zenekar születésnapja. Az csapat a legfelkészültebb magyar Red Hot Chili Peppers Tribute zenekar, a hazai zenei fesztiválok elmaradhatatlan fellépője. Az ERŐS PISTA repertoárjával igyekszik igen átfogó képet adni a CHILI  munkásságáról, hiszen a kezdetektől napjainkig közel 50 dalt tanultak meg.

 

 

 

2011. évi sport rendezvények bemutatása

A kiemelkedő jelentőségű, jelentős számú résztvevőt generáló hagyományos és Pakson nagy érdeklődésre számító „strand-sport” rendezvények:

Július 9-16., és augusztus 6-7. XVI. Tűzkakas Országos Tűzoltó Strandfoci Vándorkupa

Hagyományos strandfoci bajnokság a Paksi Önkéntes Tűzoltó Sport és Hagyományőrző Egyesület koordinálásával. Nevezhetnek: Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság, Megyei Igazgatóságok, Hivatásos Önkormányzati Tűzoltóságok és a Főfoglalkozású Létesítményi Tűzoltóságok dolgozóiból verbuválódott csapatok. A döntőben csak az szerepelhet, aki a selejtezők során a nevezési lapon szerepelt. Csapatonként 12 főt lehet maximálisan nevezni. Nevezési határidő: 2011. június. A játéknapok: Selejtezők július közepén 1 hét kibővülve az „öregfiúk” mérkőzéseivel, a döntő augusztusban 1 hétvégén.

Július 22-23. XVI. Országos Atomzsaru Strandfoci Bajnokság

 

Másfél évtizedes hagyományú bajnokság. A résztvevő csapatok: Az összes magyarországi rendőrkapitányságok és rendőr-főkapitányságok hivatásos dolgozóiból és közalkalmazotti állományból verbuválódott csapatok. A csoportmérkőzések 3 csoportban zajlanak. A csoportmérkőzések során továbbjutott csapatok játszanak a vándorkupáért. A sportverseny koordinátora az IPA (International Police Association) Paksi szervezete.   

Június 25., július 30., augusztus 13. Paksi Strandröplabda Bajnokság

 

A röplabda hagyományosan strandoláshoz könnyen kapcsolható sportágként lehetőséget jelent városi, megyei, illetve országos verseny(ek) szervezésére, melyhez a pályák, és a strand megfelelően kialakított helyszíne az infrastrukturális hátteret biztosítani tudja. A paksi röplabda „élet” megyei szinten is jelentősnek értékelhető, ez a háttér szintén lehetőséget biztosít a strandröplabda sport paksi erősítésére. A Strandröplabda Bajnokság szervezésében együttműködő partner az ASE Szabadidőszakosztálya.

 

Július 2. Paksi Strandfoci Kupa

 

A Pakson komoly szervezettséggel rendelkező futball sport jelentős holdudvarát karolja fel a nyári, vidám sportolási és egyben szórakozási lehetőségként a városi strandfoci bajnokság megszervezése, mely egy szintén jelentős érdeklődőt – mint a legnépszerűbb magyar sportág – vonzó szabadidős program a Strandon. A Strandfoci szervezésében együttműködő partner az ASE Szabadidőszakosztálya.

Helyszín

A Paksi Strandfürdő - élménymedencéje, sportpályái, rendezvénysátra - hangulatos környezete. Rossz idő esetén  a zenei rendezvények helyszíne a büfé mellett felállított  200 fő befogadó képességű rendezvénysátor, vagy a strand fedett játékcsarnoka. Az amatőr, családi és sport rendezvények ingyenesek. A zenés programok esetében kapunyitás 20.00 óra, zárás 24.00 óra. Jegyek a Paksi Strand Estékre a helyszínen vásárolhatóak: 950 Ft.- a koncert és az élménymedence használatáért.

 

2. játéknap: 2010. 12. 05. (vasárnap)

  

Madocsa SE - Spaten Sörpatika 5-7

Tanya Csárda - Young Boys 16-4

Spaten Sörpatika - ESZI 3-8

FC Fabrostone - Madocsa SE 1-6

ESZI - Plakész 5-5 büntetők 2-3

 

2. játéknap: 2010. 12. 05. (vasárnap)

FC Fabrostone - Young Boys 4-3

Madocsa SE - Plakész 4-11

Tanya Csárda - ESZI 6-3

Plakész - Spaten Sörpatika 5-3

Tanya Csárda - FC Fabrostone 14-4

   

 

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Néhány hónapja egy nyitott esőház készült el a Nagyszénás-hegy csúcsa alatt, pontosan ott, ahol egykor a Munká...
Bővebben >>